open-navfaktor-logo
search
Mostar
Pripadnici MUP-a HNK uhapsili osumnjičenog za krađu kipa Brucea Leeja
Nakon opsežno provedene kriminalističke istrage pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) lišili su slobode osobu inicijala D. P. 1978. godište iz Mostara zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Brucea Leeja iz parka Zrinjevac u Mostaru, saopćeno je iz policije.
09.03.2024. u 09:39
get url
text

Kako ističu, u istrazi su učestvovali članovi Policijske uprave Mostar Odjel kriminalističke policije, a istraga nije bila jednostavna.

 VEZANI TEKST - Isječen i oštećen: Pronađen mostarski Bruce Lee

- Kriminalistička istraga je bila komplicirana iz više razloga, a pogotovo zato što park Zrinjevac nema videonadzor. Uprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, lišiti ga slobode i pronaći predmetni kip, koji je oštećen - naveli su iz MUP-a HNK.

Podsjetimo, na Instagram stranici Mostar Forever u petak je objavljena fotografija na kojoj se vidi da je kip značajno oštećen.

Bronzani kip u prirodnoj veličini postavljen u mostarski Veliki park nestao je u noći sa subote na nedjelju, s drugog na treći mart ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.