open-navfaktor-logo
search
Imao 19 godina
Okupljanje građana Sarajeva; Potresan govor Farisove majke: Odoh majko neću dugo, i nikad mi se više nije vratio
Ispred osnovne škole "Osman Nakaš" u sarajevskom naselju Čengić Vila , večeras se okupilo nekoliko stotina građana nakon ubistva 19-godišnjeg mladića Farisa Pendeka kojem je danas na groblju Vlakovo klanjana dženaza. 
31.01.2024. u 21:17
get url
text

VEZANI TEKST - Klanjana dženaza ubijenom 19-godišnjem Farisu Pendeku

 Vijeće roditelja Kantona Sarajevo podržalo je incijativu te su danas pozvali roditelje da se pridruže skupu kako bi se na miran i dostojanstven način odali počast djetetu - srednjoškolcu.

- Hvala divnom osoblju, učiteljici Tatjani, hvala razrednoj, hvala Petoj gimnaziji i svoj djeci koja su ovo učinili za mog Farisa. Nisam imala snage, ali zbog sviju vas evo došla sam da vam se zahvalim i nadam se da će moj Faris biti posljednja osoba u ovom gradu, u ovoj državi, koji je stradao, ubijen samo zato što se vraćao kući.

Pošao je i ja mu kažem sine nemoj izlaziti sutra je škola, a on mi je odgovorio odoh majko neću dugo vratit ću se i nikad mi se više nije vratio - kazala je Farisova neutješna majka Erna Pendek.

Zbog sumnje da je ubio Pendeka, 29. januara uhapšen je Adem Šuman, te Mersim Saljević i Elmedin Gradišić, koji se sumnjiče da su mu pomogli u tome.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je 31. januara Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

{$galerijaFotografija}

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću iz istih pritvorskih razloga.

Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

 

IMG_20240131_211332.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.