open-navfaktor-logo
search
Prva radna sjednica
Konstituiran Kantonalni izvršni odbor KO SDA USK
Autor: Faktor
16.04.2024. u 09:38
get url
text
KO SDA USK
KO SDA USK
U Bihaću je jučer održana konstituirajuća i prva radna sjednica Kantonalnog izvršnog odbora KO SDA USK imenovanog na izbornoj Skupštini Kantonalne organizacije Stranke.
Pored proceduralnih formalnosti vezanih za konstituiranje stranačkih organa, premijer USK Nijaz Hušić i predsjednik KO Jasmin Musić informirali su prisutne o aktuelnim političkim kretanjima na kantonalnom nivou uz osvrt na djelovanje kantonalne vlasti u protekla četiri mjeseca.
Nakon sadržajne diskusije zaključeno je da je Vlada Kantona predvođena premijerom Nijazom Hušićem u saradnji sa strankama parlamentarne većine uspješno odgovorila na sve zadatke i izazove u proteklom periodu.
Deblokada procesa na Univerzitetu u Bihaću, stavljanje u funkciju Ureda za borbu protiv korupcije, kadrovsko popunjavanje Pravobranilaštva USK, imenovanje Nezavisnog odbora, rješavanje problema rukovođenja Upravom policije USK, pravovremeno usvajanje budžeta i financijskih planova vanbudžetskih fondova, kontinuiran proces komunikacije sa socijalnim partnerima i zaključivanje kolektivnih ugovora ukazuju na to da je Vlada Unsko-sanskog kantona u kratkom periodu kantonalne institucije učinila stabilnijim i funkcionalnijim, a ukupne društveno-političke prilike znatno povoljnijim.
Kantonalni izvršni odbor podržava napore Vlade Unsko-sanskog kantona koji za cilj imaju realizaciju niza mjera predviđenih budžetom za tekuću godinu usmjerenih u korist svih građana, općina i gradova kantona.
Na prvoj radnoj sjednici Kantonalni izvršni odbor imenovao je sekretara i Kadrovsku komisiju Kantonalne organizacije SDA USK, saopćeno je iz KO SDA USK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.