open-navfaktor-logo
search
Spominjao i referendum
Dodik u NSRS-u: Krećem u novu fazu borbe za RS, idem do kraja
Autor: B. S.
28.03.2024. u 12:53
get url
text
Dodik u NSRS
Dodik u NSRS
FOTO: predsjednikkrs.rs
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik rekao je danas u Narodnoj skupštini RS-a da ne želi da se na današnjoj posebnoj sjednici entitetske skupštine priča o sankcijama koje su uvedene njemu i njegovoj porodici, da je on ugasio račune u bankama, te poručio: "Idem do kraja!"
On je je kazao da ima saznanja da je navodno OHR poslao pismo patrijarhu Srpske pravoslavne crkve, tražeći sastanak Dodika i Schmidta.
Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a počela je danas u Banjoj Luci i razmatra se aktuelna sigurnosna i politička situacija u svijetu sa aspekta reperkusija na RS.
- Ja sam pristao na ovu funkciju i znao sam šta me čeka i nemam pravo da se žalim i ne želim da me iko sažalijeva, idem do kraja za srpski narod i RS. Do kraja! Nemam ni pomisli da odustanem i neću odustati. Ne bojim se, krećem u novu fazu borbe za RS. Kako će se moj život odvijati, to je manje važno. Nemojte ovdje pričati o sankcijama, ja sam svoje račune ugasio, moja porodica je sankcionisana. Nastavit ću, dok god imam podršku. Ako vidim da RS može imati problem, pitat ću narod na referendumu šta misli o tome - poručio je Dodik.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.