open-navfaktor-logo
search
EHF EURO
Još jedan favorit zapeo u polufinalu: Švedska izbacila Francusku, za zlato protiv Španije
Okršaj najtrofejnijih rukometnih reprezentacija u historiji, Francuske i Švedske, u polufinalu Evropskog prvenstva pripao je - Švedskoj.
28.01.2022. u 22:22
get url
text

Švedska je u Budimpešti nadigrala favorizirane Francuze rezultatom 34:33 i tako otišla na megdan Španiji, koja je u prvom polufinalu izbacila Dansku. Pobjednički tim na poluvremenu je vodio 17:14. Završnica je bila uzbudljiva, s obzirom na to da je Francuska dolazila na gol zaostatka, a mogli su Karabatić i društvo u posljednjem napadu izjednačiti, ali je švedski golman Andreas Palicka sjajno odbranio udarac Fabregasa.

Palicka je dvoboj završio s 12 intervencija, a francuski čuvari mreže Vincent Gerard i Wesley Partin imali su ukupno četiri intervencije.

VEZANI TEKST - Pao favorit za zlato: Španija izbacila Dance i prošla u finale EURO-a
 

Jim Gottfridson je kod Švedske dao devet, a Lucas Pellas sedam golova. U timu Francuske Aymeric Minne i Hugo Descat dali su po osam pogodaka.

Šveđani će protiv Španije imati priliku da peti put osvoje prvenstvo Evrope, a Španci igraju četvrto uzastopno finale. Posljednja dva učešća donijela su im zlatne medalje.

Zanimljivo je da su finalisti Evropskog prvenstva u prvoj fazi takmičenja igrali u grupi s rukometašima Bosne i Hercegovine.

U borbi za bronzano odličje sastat će se Danska i Francuska.

Meč za treće mjesto igra se u nedjelju od 15.30 sati, a veliko finale zakazano je za 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.