open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Tuzli
Revanš baraža za SP u Mejdanu: Vlada TK će podržati odigravanje meča BiH - Portugal
AUTOR: Faktor
22.04.2024. u 15:03
get url
text
FOTO: Vlada TK
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za Svjetsko prvenstvo odmjerit će snage s reprezentacijom Portugala.
Prva utakmica igra se 8. maja u Porugalu, a revanš je 12. maja u 17 sati u SKPC Mejdan u Tuzli.
Tuzla će biti domaćin, a Vlada Tuzlanskog kantona podržat će odigravanje revanš-utakmice, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra kulture, sporta i mladih TK Damira Gazdića s generalnim sekretarom RSBiH Nedimom Arnautovićem i članom Upravnog odbora Nedimom Musićem.
- Tuzla će u maju ponovno biti sportski centar Bosne i Hercegovine. Prije svega očekujemo i želimo našim reprezentativcima da u Portugalu ostvare povoljan rezultat, a što će biti uvertira i dodatan podstrek za punu dvoranu i izuzetnu navijačku atmosferu u Mejdanu.
Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila i biti će pouzdan partner svim našim reprezentativnim selekcijama, tako da s radošću prihvatamo da pomognemo održavanje ove utakmice. Situacija je takva u društvu i ovakvi sportski susreti su nam prilika da još snažnije iskažemo naš partiotizam - kazao je premijer Halilagić.
On je dodao da će utakmica biti prilika da navijači masovno istaknu zastave BiH, te je izrazio nadu da ćemo nakon druge utakmice baraža zajedno slaviti odlazak Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.