open-navfaktor-logo
search
Pritvarali i ispitivali
U napadima jevrejskih doseljenika i izraelske vojske na Zapadnoj obali ranjeno najmanje šest Palestinaca
Anadolija
13.04.2024. u 12:26
get url
text
Najmanje šest Palestinaca povrijeđeno u napadima koje su jevrejski doseljenici i izraelske snage izveli tokom racijama u više gradova okupirane Zapadne obale.
Palestinska novinska agencija WAFA javlja da su napadi i racije izvedeni su gradovima Ramallah, Qalqilya, Jenin i Hebron.
Grupa jevrejskih doseljenika stigla je u selo Abu Fellah, sjeverozapadno od Ramallaha, koristeći vozila palestinskih registarskih oznaka. Doseljenici su tamo napali palestinsku omladinu i ranili Palestince, među kojima jednog u glavu. Dvije povrijeđene osobe su prebačene u bolnicu.
Jevrejski doseljenici su također otvorili vatru na Palestince i njihove domove, ali niko nije povrijeđen.
Izraelski vojnici upali su u selo Kefr Ayn, sjeverozapadno od Ramallaha. Mladić je tokom racije ranjen iz vatrenog oružja u stomak.
Kuće su također pretražene tokom racija na sela Rummane, Zebuba, Aneyn i et-Tibe na zapadu Jenina.
Izraelski vojnici su također upali u zgradu u kojoj su bili smješteni radnici iz Gaze u gradu Izna, zapadno od Hebrona, i pritvorili oko 20 radnika.
U Qalqilyi su izraelski vojnici postavili snajpere na mnoge tačke, pritvorili i ispitali neke Palestince i izvršili raciju u restoranu u blizini Trga šehida Abu Alija Ijada.
U napadima izraelskih vojnika i ilegalnih jevrejskih doseljenika na okupiranoj Zapadnoj obali i istočnom Al-Qudsu (Jerusalem) od 7. oktobra 2023. život je izgubilo najmanje 463 Palestinca.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.