open-navfaktor-logo
search
Osvetnički pohod
Prvi detalji trostrukog ubistva koje je potreslo Split, imena ubice i ubijenih
Danas je u Splitu došlo do pucnjave. U razmaku od nekoliko minuta ubijena su trojica muškaraca. Dvojica su preminula na licu mjesta, a jedan je umro tokom pružanja liječničke pomoći
11.01.2020. u 19:59
get url
text

Danas je u Splitu došlo do pucnjave. U razmaku od nekoliko minuta ubijena su trojica muškaraca. Dvojica su preminula na licu mjesta, a jedan je umro tokom pružanja liječničke pomoći.

Uhapšene su dvije osobe. Jedna od njih je ubica.

Kako se doznaje ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban usmrćeni su na licu mjesta oko 15:30, dok je Torlak preminuo predvečer u KBC-u Split od posljedica ranjavanja automatskim oružjem. Ubica je splitski pomorac F.Z.

-U Splitu su danas, 11.januara 2020.godine oko 15:40 sati u centru grada na dvije lokacije (Šperun i Radmilovićeva ulica) vatrenim oružjem ubijene tri osobe. Dva muškarca su preminula na mjestu događaja, a treći muškarac je preminuo naknadno u bolnici. Sve raspoložive policijske snage su odmah izašle na teren.

U sklopu kriminalističkog istraživanja u službene prostorije dovedene su dvije osobe. Jedan od njih se dovodi u vezu s počinjenim krivičnim djelima, a za drugu osobu postoji vjerovatnost da raspolaže korisnim saznanjima. O događaju je obavješten ŽDO u Splitu, te će se na mjestu događaja obaviti uviđaj- potvrdila je večeras oko 21 sat policija.

Policijsko upozorenje o zabrani kretanja ulicama više nije na snazi.

VEZANI TEKST- Masakr u Splitu: Uhapšene dvije osobe, među njima brat ubijenog i ubica

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.