open-navfaktor-logo
search
Sve detaljno isplanirali
Nalazi obdukcije ubijene djece u Novom Sadu: Roditelji na internetu tražili kako da ih otruju
Prema ekskluzivnim saznanjima do kojih je došao Blic, toksikološki nalazi obdukcije djece pokazali su da je u tijelima mališana, pored još nekih supstanci, bilo i etanola
Faktor/Blic
14.03.2024. u 16:56
get url
text
Sve liči na scenarij za nekog horor filma
Sve liči na scenarij za nekog horor filma
Klupko jezivog zločina u Novom Sadu u Srbiji, gdje su Lav i Martina P. S. ubili svoja dva sina stara jednu i tri godine, a zatim izvršili samoubistvo skokom sa solitera, polako se odmotava.
Kako saznaje srbijanski Blic, detaljno su isplanirali tako da sve liči na scenarij za nekog horor filma, a dokazi se kriju u kompjuteru i telefonima osumnjičenih.
Istragom je, pored obdukcionih nalaza obuhvaćeno i vještačenje kompjutera i telefona Lava i Martine u kojima postoje dokazi da je sve unaprijed bilo planirano.
- Provjerom kompjutera i telefona Lava i Martine došli smo do uznemirujućih rezultata. Istorija pretrage po internetu pokazala je da su danima prije tragedije pretraživali kojim supstancama se može neko otrovati i kako se to može uraditi, a "guglali" su i "visoke zgrade u Novom Sadu" vjerovatno planirajući sa koje će skočiti. Ti podaci nagone na zaključak da je sve unaprijed planirano, ali i tu moramo imati zadršku, jer ne možemo dokazati da li je samo jedno krivo za tragediju ili su počinioci oba roditelja - istakoa je sagovornik Blica.
Prema njegovim riječima, vještačenje kompjutera i telefona se nastavlja kako bi se utvrdilo da li je za ovaj zločin odgovorna ideologija neke sekte.
- Utvrđuje se da li je neki koncept sekte utjecao na ovako strašan zločin i tragediju i da li ima, u žargonu, "sektaških elemenata" zločina. Tome se pristupa veoma ozbiljno i u saradnji sa konsultantima i ekspertima na tu temu tako da ne bi dolazilo do uznemirenja javnosti do kraja istrage neće se precizno znati da li postoji i takvo nešto - objasnio je izvor Blica.
Prema ekskluzivnim saznanjima do kojih je došao Blic, toksikološki nalazi obdukcije djece pokazali su da je u tijelima mališana, pored još nekih supstanci, bilo i etanola koji bi mogao vjerovatno da bude uzrok smrti djece, a ne neki pesticidi kao što se na početku sumnjalo, a kojih nema ni u tragovima u rezultatima obdukcije.
Ipak, i te druge supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još vještači koliki je postotak nađen u tijelima i koliko je mogao štete da nanese djeci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - ispričao je izvor Blica upoznat sa tokom istrage koja se još provodi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.