open-navfaktor-logo
search
Kod Šibenika
Lovac se sapleo i upucao u nogu, a slijedi mu i krivična prijava
Tokom nezakonitog lova je jučer ujutro jedan 63-godišnji lovac iz Hrvatske doživio nezgodu tokom koje je sebe upucao u stopalo.
05.01.2024. u 20:24
get url
text
Drniš
Drniš

Policija je utvrdila da je bio u nezakonitom lovu, te su mu pretresli vozilo i kuću i oduzeli pronađeno oružje.

Sve se desilo na području Šibensko-Kninske županije. 

Kako je saopćeno danas, u Policijskoj stanici Drniš, mjestu blizu Šibenika, dovršeno je kriminalističko istraživanje za krivična djela protivzakoniti lov i ribolov te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Utvrđeno je da se osumnjičeni 63-godišnjak u jutarnjim satima 4. januara kod mjesta Moseć, tokom nezakonitog lova, spotakao prelazeći nasip, "kojom prilikom je došlo do samoopaljenja lovačke puške u stopalo noge".

Osumnjičenom 63-godišnjaku su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju.

- Na osnovu naloga Županijskog suda u Šibeniku obavljene su pretrage ličnog vozila i porodične kuće, vlasništvo 63-godišnjaka, kojom prilikom je u vozilu pronađena i oduzeta lovačka puška i 20 komada lovačkog streljiva, dok je u porodičnoj kući pronađena i oduzeta lovačka puška s 15 komada pripadajućeg streljiva, 70 komada lovačkog streljiva, 19 komada vojnog streljiva i 39 komada pištoljskog streljiva.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je oduzeto oružje vlasništvo 30-godišnjaka koji posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, kojem je valjanost istekla - navedeno je u policijskom saopćenju.

Zbog prekršaja iz Zakona o posjedovanju oružja građana, protiv 30-godišnjaka, koji je vlasnik oružja, slijedi optužni prijedlog, dok će protiv lovca biti podnesena krivična prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.