open-navfaktor-logo
search
Srbija
Jedanaesti je dan potrage za tijelom Danke Ilić, pretražuje se imanje osumnjičenog, istražuje se ima li još umiješanih
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je jučer kako su privedene dvije osobe koje su priznale ubistvo, a uhapšeni su radnici poduzeća Vodovod Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot kod Bora
AUTOR: Faktor
05.04.2024. u 08:11
get url
text
Jedanaesti je dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić u Srbiji, koja je prošlog utorka nestala u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora.
Djevojčica je, prema posljednjim potvrđenim informacijama, ubijena nedugo nakon što je i prijavljen njen nestanak na području Bora.
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je jučer kako su privedene dvije osobe koje su priznale ubistvo.
Uhapšeni su radnici Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora.
Oni su automobilom naletjeli na Danku, a zatim njeno tijelo stavili u gepek i odvezli na deponiju.
Policajci su pretraživali spornu deponiju, ali još nisu našli tijelo.
Nadležne službe u Srbiji danas će nastaviti pretraživanje deponije, ali i imanje jednog od osumnjičenih, jer se sumnja da se on 28. marta vratio na deponiju i da je tijelo djevojčice prebacio na drugu lokaciju u blizini imanja.
Iako imaju dva sumnjivca za ubistvo Danke Ilić, srbijanska policija, prema mišljenju stručnjaka, neće stati s istragom. Probat će utvrditi ima li još umiješanih u ovaj zločin i na koji način.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.