open-navfaktor-logo
search
Juniori i juniorke
Burmakin i Popović pobjednici 24. evropskog teniskog turnira "Zenica 2024"
AUTOR: Fena
04.05.2024. u 16:42
get url
text
Finalnim singl mečevima u konkurenciji junorki i junora, danas je na terenima Teniskog kompleksa Kamberovića polje u Zenici okončan 24. turnir iz kalendara Tennis Europe za uzrast do 16 godina, na kojem su pobijedili Srbijanka Andrea Lola Popović i Alexander Burmakin, koji je igrao bez nacionalnih obilježja. 
Popović i Burmakin naslov pobjednika na ovom turniru, u organizaciji Tenis kluba Čelik, sa svojim partnerima osvojili su i jučer u dublovima.
Burmakin je danas u finalu protiv Mateja Kukrike iz Hrvatske slavio s 6:2 i 6:2. Kukrika je u polufinalu s 6:2 i 6:3 porazio bosanskohercegovačkog tenisera i drugog nositelja Novaka Jaćimovića, dok je Burmakin s 6:3 i 6:4 savladao Hrvata Marka Čolaka. Zanimljivo je da ni Burmakin ni Kukrika nisu bili nositelji turnira, ali su obojica do finala stigli uvjerljivo i bez izgubljenog seta.
Prva nositeljica ženskog dijela turnira, Austrijanka Fronek, u finalu je poražena od druge nositeljice, Srbijanke Andreje Lole Popović, koja je meč dobila s 6:3 i 6:2. Fronek je u polufinalu u tie breaku izgubila prvi set protiv 13-godišnje Zeničanke Ede - Lare Šaćiragić s 7:6, ali je drugi set dobila s 6:2, dok je u trećem setu, pri vodstvu Fronek s 4:2, Zeničanka predala meč zbog povrede.
Jučer su igrani finalni mečevi u dublovima, u kojima su u konkurenciji juniora bh. teniser Petar Biletić i Alexander Burmakin s 6:1 i 6:4 porazili Hrvata Ivana Ilića i Nizozemca Stana Puta. U konkurenciji juniorki Vasilisa Dorina (igrala bez nacionalnih obilježja) i Lola Andrea Popović iz Srbije su s 6:1 i 6:2 porazili par Aleksandra Kardum Hrvatska i Zana Kunosić BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.