open-navfaktor-logo
search
Poslije pet godina
Emotivnom porukom Stipanović se oprostio od reprezentacije
Kapiten Cedevite koji je za našu najbolju selekciju nastupao od 2013. godine na društvenim mrežama potvrdio da je došao kraj njegovoj reprezentativnoj karijeri
02.10.2018. u 19:30
get url
text
Košarkaška reprezentacija BiH,
Košarkaška reprezentacija BiH,

Iskusni centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Andrija Stipanović opraštanje o dresa nacionalnog tima najavio je u intervjuu za Al Jazeeru. Kapiten Cedevite koji je za našu najbolju selekciju 2013. godine na društvenim mrežama potvrdio je da došao kraj njegovoj reprezentativnoj karijeri.

- Svemu lijepom dođe kraj. Nakon divnih godina provedeni sa reprezentacijom, vrijeme je za rastanak. Od sada uz reprezentaciju kao vjerni navijač. Hvala svima na podršci. Bilo je uspona i padova ali sigurno smo svaku utakmicu dali od sebe 500% i na to sam najviše ponosan - napisao je Stipanović koji je za BiH debitovao u prijateljskom susretu protiv Gruzije u sklopu priprema za nastup na Eurobasketu 2013. godine u Sloveniji.

Stipanović nije zaboravio ljude, navijače, saigrače i funkcionere s kojima je proteklog godina sarađivao u reprezentaciji.

- Želio bi se zahvaliti svim svojim saigračima, bilo je prekrasno dijeliti svlačionicu s vama i znam da do kraja života imam prave istinske prijatelje. Posebno hvala Harunu Mahmutoviću koji je napravio sve da zaigram za reprezentaciju. Također bih posebno zahvalio Jasmina Hukića koji me jedva poznavao, a pomogao mi je kao niko u karijeri. Aci Petroviću koji me je uvjerio da sam bolji igrač nego što sam mislio da jesam. Dušku Ivanoviću s kojim dva ljeta u reprezentaciji su me napravila boljim igračem. Zahvalio bih se Elviru, Siketu i Medinu koji su uvijek bili za nas kad je god trebalo. Nemam riječi koje bi opisale lijepo vrijeme provedeno sa svima vama svih ovih godina. Hvala svima iz Košarkaškog saveza BiH na svemu. I na kraju najveće hvala navijačima koji su nas bodrili sve ovo vrijeme i bili uz nas. Voli vas Stipe - poručio je Stipanović na kraju svoje poruke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svemu lijepom dode kraj.. Nakon divnih godina provedeni sa reprezentacijom, vrijeme je za rastanak.. Od sada uz reprezentaciju kao vjerni navijac.. Hvala svima na podrsci.. Bilo je uspona i padova ali sigurno smo svaku utakmicu dali od sebe 500% i na to sam najvise ponosan.. Zelio bi se zahvaliti svim svojim suigracima, bilo je prekrasno djelit svlacionicu s vama i znam da do kraja zivota imam prave istinske prijatelje.. Posebno hvala @harunmahmutovic koji je napravio sve da zaigram za reprezentaciju..Takodjer bi posebno zahvalio @huxon koji me jedva poznavao a pomogao mi je kao nitko u karijeri.. Aci Petrovicu koji me je uvjerio da sam bolji igrac nego sta sam mislio da jesam.. Dusku Ivanovicu s kojim 2 ljeta u reprezentaciji su me napravila boljim igracom.. Zahvalio bih se Elviru, Siketu i Medinu koji su uvijek bili za nas kad je god trebalo.Nemam rijeci koje bi opisale lijepo vrijeme provedeno sa svima vama svih ovih godina..Hvala svima iz KOSARKASKOG SAVEZA na svemu... I na kraju najvece hvala navijacima koji su nas bodrili sve ovo vrijeme i bili uz nas. VOLI VAS STIPE

A post shared by Andrija Stipanović (@androstipan) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.