open-navfaktor-logo
search
Saopćenje za javnost
Oglasio se Partizan nakon što su Grobari sramotno vrijeđali Kukoča i Rađu
Faktor
13.04.2024. u 11:08
get url
text
FOTO: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL
Košarkaši Partizana sinoć su savladali Valenciju sa 79:66 u utakmici posljednjeg kola osnovnog dijela Eurolige.
Na pomenutoj utakmici, koja nije imala rezultatski značaj za domaćina, jer su ostali bez izgleda za doigravanje, Grobari su podigli transparent kojim su vrijeđali Tonija Kukoča i Dinu Rađu.
Tokom utakmice podignut je transparent s porukom za hrvatske košarkaške, na kojem je pisalo:
- Klub pripada onima što od njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive. A mi se nikada nećemo praviti fini prema Ustašama što bježe sa postolja u Atini.
Dio publike potom je skandirao "Dino Rađa, p**** ustaška". To je izazvalo reakciju drugog dijela tribina pa su se dvoranom prolomili zvižduci i skandiranje: "Cigani, cigani". Kasnije su Grobari istim skandiranjem prozvali i Tonija Kukoča.
Klub se nakon svega oglasio saopćenjem za javnost.
- KK Partizan je večeras okončao takmičenje u Euroligi za sezonu 2023/24. U utakmici 34. kola, savladana je Valencija i ujedno je postavljen novi rekord takmičenja kada je u pitanju prosječna brojnost navijača u dvorani tokom ligaškog dijela sezone.
Uprkos velikoj želji, takmičarski cilj u Euroligi nije ispunjen, ali se ekipi i stručnom štabu mora odsti priznanje na upornosti i borbi do samog kraja.
Ovim putem, klub se od srca zahvaljuje svim navijačima koji su kupovali sezonske i dnevne karte i doprinosili tome da slike prepune Beogradske arene iz sedmice u sedmicu obilazi svijet.
Ipak, KK Partizan ovim putem želi da istakne nerazumijevanje određenih dešavanja i neslaganje sa pojedinim postupcima kojima smo večeras svjedočili.
Iako su svi svjesni da je heterogenost u razmišljanju i stavovima po različitim pitanjima nešto što karakteriše navijače Partizana, klub se ograđuje od svih uvreda koje su izrečene tokom večerašnje utakmice, sa različitih strana Arene. Također, klub ne razumije neodgovoran ispad i paljenje baklji u dvorani koji će sigurno dovesti do oštre kazne i uniziti ugled Partizana za koji smo se zajedno borili.
Partizan poziva navijače da budu uz tim u predstojećem play-offu ABA lige. Da navijaju srčano, ali i pametno i odgovorno prema klubu koji vole - piše u saopćenju Partizana.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.