open-navfaktor-logo
search
NBA
Jusuf Nurkić sa Sunsima izborio play-off, za polufinale protiv Luke Garze i Timberwolvesa
Faktor
15.04.2024. u 07:21
get url
text
Košarkaši Phoenixa ostvarili su gostujuću pobjedu kod Minnesote sa 125:106 u posljednjem meču osnovnog dijela sezone.
Sunsi su na taj način osvojili šestu poziciju na Zapadu i plasirali su u play-off gdje će igrati upravo protiv Timberwolvesa. Jusufu Nurkiću i njegovom klubu pomogli su i Los Angeles Lakersi koji su slavili gostujući trijumf kod New Orleans Pelicansa (124:108). Ovim porazom Pelicansi su pali na sedmu poziciju i igrat će play-in.
Što se tiče večerašnje utakmice Sunsa i Timberwolvesa najefikasniji je bio Bradley Beal (36 poena), dok je Rudy Gobert kod domaćih ubacio 21 poen.
Jusuf Nurkić je bio prvi asistent na utakmici (osam dodavanja koja su prethodila koševima), ali i najveći kradljivac lopti (pet). Zabilježio je još šest poena i pet skokova.
Za Minnesotu je igrao Luka Garza, koji je za nešto više od četiri minute na parketu ubacio devet poena uz tri skoka.
Osim Sunsa direktan plasman u play-off sa Zapada izborili su Oklahoma, Denver, Minnesota, LA Clippersi, Dallas i Phoenix. U play-inu će igrati: New Orleans - LA Lakers, Sacramento - Golden State.
Na Istoku su direktan plasman u play-off osigurali: Boston, New York, Milwaukee, Cleveland, Orlando i Indiana. Parovi play-ina Istoka su: Philadelphia - Miami i Chicago - Atlanta.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.