open-navfaktor-logo
search
Čekaju debi
Zmajići koji su prešli u Lokomotivu nisu se usrećili
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine Harun Karić i Eldar Mehmedović u ljetnom prijelaznom roku napustili su našu državu i odlučili karijeru graditi u Hrvatskoj, ali to je, barem za sada, očito pogrešan korak.
03.11.2023. u 10:00
get url
text

Harun Karić prešao je u zagrebačku Lokomotivu u besplatnom transferu iz Tuzla Cityja.

On još uvijek nije debitovao u hrvatskom fudbalu, samo jednom našao se na klupi u meču sedmog kola HNL-a između Lokomotive i Slaven Belupa.

Sezonu ranije, Karić je odigrao 28 utakmica za Tuzla City u svim takmičenjima, postigao dva pogotka, jednom asistirao i sebi osigurao poziv u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Harun Karić FOTO: NK Lokomotiva

Karićevim stopama krenuo je još jedan mladi fudbaler Eldar Mehmedović. Bio je jedna od svijetlih tačaka ekipe Slobode koja je prošle sezone ispala u niži rang. Mehmedović je postigao šest golova u svim takmičenjima, mnogi klubovi su iskazali interes za njegove usluge, ali omladinski bh. reprezentativac otišao je u Kranjčevićevu. Poput Karića, za sada je samo jednom bio na klupi i to u duelu sa Slaven Belupom.

Ostaje nam da vidimo da li će Karić i Mehmedović u zimskom prijelaznom roku ostati u Lokomotivi, ili će sreću potražiti u novoj sredini, možda na nekoj posudbi gdje bi dobili više prostora za igru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.