open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Zmajice poražene od Sjeverne Irske
Autor: Faktor
09.04.2024. u 17:27
get url
text
Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bolja od Zmajica bila je Sjeverna Irska rezultatom 3:1.
Meč je odigran pred oko 500 gledalaca u Trening centru FSBiH u Zenici, a prvu priliku imao je bh. tim već u drugoj minuti. Emina Ekić je centrirala sa desne strane, a Maja Jelčić na petercu nije najbolje zahvatila loptu, te je ona završila u rukama golmanice Jacqueline Burns. Ekić u 27. minuti ulazi u protivnički kazneni prostor i šutira iskosa sa desne strane, a Burns izbacuje loptu u korner. Minela Gačanica u 31. minuti. šutira sa distance, ali lopta odlazi preko gola.
Gošće dolaze do prednosti u 54. minuti. Keri Halliday šalje loptu u kazneni prostor za Nadane Caldwell koja je precizna za 0:1. Samo dvije minute poslije Zmajice izjednačuju rezultat. Gačanica prolazi po lijevoj strani i centrira za Mariju Anu Milinković koja je precizna sa desetak metara za 1:1. Megan Bell u 60. minuti postiže drugi gol za Sjevernu Irsku, a Simone Magill u 68. minuti treći gol.
Zmajice će naredni meč u kvalifikacijama odigrati 31. maja protiv Malte u gostima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.