open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željo u Modriči završio noćnu moru: Plavi demolirali Slogu
Autor: Faktor
07.04.2024. u 15:51
get url
text
Fudbaleri Željezničara slavili su prvu gostujuću pobjedu, nakon 12 uzastopnih poraza ove sezone van Grbavice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Plavi su trijumfovali u Modriči protiv Sloge rezultatom 3:0 i pobjegli iz zone ispadanja pred vječiti derbi koji slijedu u narednom kolu na stadionu Grbavica.
Bruno Akrapović odustao je od sistema 3-5-2, prvi put ovog proljeća od prve minute su krenuli Štilić i Mekić, a ovaj prvi se odužio vodećim pogotkom.
Željo je imao prvu veliku priliku na meču. Štilić je izašao sam ispred Trake i šutirao, ali golman Sloge je izašao kao pobjednik.
Hiroš je u 15. minuti testirao Traku iz slobodnjaka, golman Sloge je odbio loptu.
Prvi put domaći su ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti kada je Veselinović probio po boku i ušao u šesnaesaterac, no nedostajala je završnica.
Minut poslije dosuđen je penal za Slogu nakon što je Cavnića lopta pogodila u ruku. Loptu na kreč je namjestio Vidić, a njegov udarac zaustavio je Muftić.
U prvom dijelu nije bilo golova, a gosti su priču u Modriči završili početkom drugog dijela.
Mrežu Dobojlija pogodio je Semir Štilić u 47. minuti.
Veznjak Želje bio je precizan s tridesetak metara, nakon što je golman Sloge Trako napustio svoj prostor i intervenisao glavom. Štilić je šutirao iz prve, udarac je bio zahtjevan, a lopta je dugo putovala i na kraju završila u mreži za veliko slavlje gostiju.
zeljeznicar-sloga1
FOTO:
A. Herić, FK Željezničar
1 od 4
left-arrowright-arrow
U 53. minuti Plavi su uduplali vodstvo. Pogodio je Krpić. Prije nego što se ponovo zatresla mreža Dobojlija prečku je pogodio Boljević, zatim i Krpić, a golgeter Plavih iz drugog pokušaja uspio je glavom poslati loptu iza leđa Trake i nagovijestio prve gostujuće bodove svog tima i tek drugi domaći poraz Sloge.
Mogao je Željo i do trećeg gola kada se Štilić u 60. minuti poigrao s defanzivcima Sloge, zatim šutirao, ali Grabež je spriječio pogodak intervencijom na gol-liniji.
Boljević je u 63. minuti istrčao kontranapad i šutirao, no stativa je bila saveznik Sloge.
Do kraja su domaći pokušali s izmjenama, ali Željo je zatvorio sve prilaze golu.
U sudijskoj nadoknadi je Hiroš postavio konačan rezultat.
U narednom kolu Željo igra vječiti derbi protiv Sarajeva, a Sloga gostuje kod Borca.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.