open-navfaktor-logo
search
Poslije sjednice IOFSBiH
Vico Zeljković izlazi pred novinare
Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana sutra, a na njoj bi trebao biti izabran novi selektor Zmajeva Savo Milošević.
28.09.2023. u 16:27
get url
text

Članovi Izvršnog odbora zasjedaju u 11 sati.

Dva sata nakon toga će pred novinare izaći predsjednik FSBiH Vico Zeljković i zvanično saopćiti ime novog selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Najverovatnije će pored njega biti Savo Milošević.

Komitet za hitnost FSBiH je, podsjetimo, prošle sedmice sa selektorske pozicije smijenio Mehu Kodru.

Kodro se danas po prvi put obratio javnosti i medijima poslao pismo koje je uputio i članovima Izvršnog odbora FSBiH. Između ostalog, naveo je da je iznenađen i razočaran odlukom o raskidu ugovora i načinom na koji je to urađeno.

- Vašom odlukom koja nije viđena u svijetu fudbala pokušali ste me poniziti, a u suštini pokazali ste svoju vlastitu nemoć. Ja ću ovo preboljeti i nastaviti, a šta ćemo sa Vama? I šta ćemo sa našim fudbalom? Šta ćemo sa novim selektorom? Hoćete li i njega smijeniti nakon jednog poraza ili ćete prema njemu koristiti druge kriterije, samo Vama znane? - pitao je Kodro.

- Ako se pitate zašto Izvještaj nije mogao biti usvojen, i tu je odgovor jednostavan: samo zato što sam imao svoje vlastite kriterije prilikom odabira igrača za dvije utakmice na kojim sam vodio reprezentaciju. I to je jedina moja krivica. Druge nema - konstatovao je Kodro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.