open-navfaktor-logo
search
Transfer u Tursku
Varešanovića u Rizesporu čeka bivši Zmaj, a klub je trenirala legenda s Koševa
Fudbaler Sarajeva Dal Varešanović danas bi trebao put Turske na potpis ugovora s tamošnjim superligašem - Rizesporom.
09.08.2023. u 10:27
get url
text

Navodno su svi detalji posla već dogovoreni. U kasu Bordo tima stići će "injekcija" iz Turske od 1,2 miliona eura, a Sarajevu pripada i 20 posto od eventualne Varešanovićeve naredne prodaje.

Varešanović bi tako trebao krenuti stopama oca Mirze koji je jedan dio igračke karijere proveo u Turskoj, u timu Bursaspora.

VEZANI TEKST - Sarajevu milionska zarada od Varešanovića, ali Cimirot je i dalje rekorder 

Navodno, najveće zasluge za Varešanovićev odlazak u Rizespor pripadaju Avdiji Vršajeviću, doskorašnjem prvotimcu Sarajeva i bivšem A reprezentativcu BiH, koji je posredovao u realizaciji posla.

Rizespor je klub iz grada Rizea, smještenog na Crnom moru. Najveći rival mu je Trabzonspor, a njihov okršaj poznat je kao i crnomorski derbi.

Varešanovića bi u Rizesporu trebao dočekati bivši veznjak banjalučkog Borca i nekadašnji bh. reprezentativac Srđan Grahovac. On je od ljeta prošle godine član ovog turskog kluba.

Na klupi Rizespora svojevremeno je i to u dva navrata sjedio jedan od najboljih fudbalera u historiji Sarajeva, ali i bh. fudbala - Safet Sušić.

Popularni Pape je prvi mandat u i Rizesporu odradio u sezoni 2006/07., a drugi u narednoj takmičarskoj godini. Ukupno je klub vodio 34 puta.

Od juna ove godine u Rizesporu radi 46-godišnji turski stručnjak Ilhan Palut. On itekako dobro poznaje bh. fudbalere, s obzirom na to da je od 2021. do 2023. godine trenirao Konyaspor, čije boje je svojevremeno branila čitava kolonija bh. igrača.

Rizespor će ove sezone ponovo igrati elitni rang turskog fudbala, nakon što je u sezoni 2021/22. ispao iz elite.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.