open-navfaktor-logo
search
Presica gostiju
Ukrajinci najavili meč protiv Zmajeva: Šta očekuju Rebrov i Zinchenko
Autor: Anadolija
20.03.2024. u 18:07
get url
text
FOTO: Fena
Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Sergiy Rebrov uoči utakmice polufinala baraža za Evropsko prvenstvo 2024 protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtak uvečer u Zenici kazao je da očekuje vrlo težak meč, javlja Anadolu.
- Za mene nije bitno kako je Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacije. Za ovu utakmicu mogu biti najpripremljeniji i pokazati kako se igra fudbal. Mi smo spremni. Nećemo imati poštovanja prema domaćim igračima, mi se moramo koncentirati samo na našu igru - kazao je Rebrov na konferenciji za medije.
Rebrov, koji je nekada dijelio svlačionicu sa Savom Miloševićem, kazao je da je bh. selektor promijenio dosta igrača i strategiju igre reprezentacije BiH.
Fudbaler Arsenala Olexander Zinchenko također smatra da protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine neće biti lagano.
- Moja očekivanja su da će biti teško. Prije svega kazao bih da imaju odličan tim, iskusne igrače koji će podijeliti svoje znanje s drugima. Svi igrači su mnogo bolji pred svojom publikom. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem izdanju protiv Bosne i Hercegovine”, rekao je Zinchenko.
Zinchenko ipak nije želio kazati ko je favorit u utakmici u Zenici.
- Nisam neko ko će odlučivati koji je tim bolji. To ću prepustiti vama, novinarima, ali mi prolazimo kroz period kada nam se mijenja generacija u timu. Imamo mladih igrača, ali i iskustva. Dobra je kombinacija u ovom momentu i vjerujem da ovaj tim može ostvariti velike stvari. Lijepo je pričati o promjeni, ali ono čime raspolažemo ćemo pokazati na terenu - kazao je Zinchenko.
Utakmica polufinala baraža između Bosne i Hercegovine i Ukrajine igraće se 21. marta na stadionu Bilino polje u Zenici.
U slučaju da Bosna i Hercegovina eliminiše Ukrajinu u finalu baraža će igrati protiv Islanda ili Izraela, i to 26. marta na stadionu Grbavica u Sarajevu. U suprotnom, bh. tim će u istom terminu na Grbavici odigrati prijateljski susret s poraženim iz ogleda Islanđana i Izraelaca.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.