open-navfaktor-logo
search
Pohvalila Džeku
Ukrajinska novinarka pred baraž u Zenici: Čeferin je rekao da je problem ako Ukrajina izbori EURO
Autor: Faktor
20.03.2024. u 13:23
get url
text
Irina Koziupa
Irina Koziupa
Ukrajinska sportska novinarka Irina Koziupa pred utakmicu play-offa za EURO 2024 između Bosne i Hercegovine i Ukrajine na stadionu Bilino polje podsjetila je na izjavu prvog čovjeka UEFA-e Aleksandera Čeferina da bi za organizaciju takmičenja u Njemačkoj sigurnosni izazov bio plasman Ukrajine i Izraela.
Kazala je da su od utakmice sa Zmajevima u Zenici očekivanja velika.
- Očekujemo jako puno. Kada imate takve ljude u timu i Upravi, bit će veliko razočarenje ako ne uspijemo. Ljudi su optimistični, ali možemo se sjetiti prethodnih kvalifikacija za Mundijal. Sjajna utakmica protiv Škotske, ali onda utakmica protiv Velsa i sve je odlučio jedan gol. Imali smo šansu otići na Svjetsko prvenstvo. Historijski, jako je teško nama u baražima. Samo jednom smo uspjeli – za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Dobra je prilika da okrenemo tradiciju, ali vidjet ćemo šta će biti. Druga utakmica nam je uvijek veliki izazov – rekla je novinarka portala Tribuna za Meridiansport.
Pobjednik duela Bosna i Hercegovina - Ukrajina igrat će protiv boljeg iz duela Izrael – Island u finalu baraža za EURO.
- Nakon ove utakmice, vidjet ćemo ko će biti protivnik. Ako prođemo, naravno, do te faze. S jedne strane izgleda kao jednostavan zadatak. Pobijedi dvije utakmice i bit ćeš na EURO-u. Ako gledamo malo bliže, jako je teško i može biti iznenađenja. Ne želim pričati o političkim igrama, ali i Čeferin je rekao da ako Izrael i Ukrajina odu na EURO, može biti sigurnosnih izazova. Izgleda kao da ne žele dodatne probleme na velikim događajima. Ako jedna od država usred rata predstavlja sebe na EURO-u. Bit će fokus na sudijama, uvijek neke stvari na drugim nivoima, mnogo priča – govori Irina.
Ona je dalje navela da je prva asoscijacija na Zmajeve Edin Džeko, za kojeg smatra da je prava legenda i veliki igrač.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.