open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 21. kolo
Remi Sloge i Zrinjskog: Kontroverzni sudija Antoni Bandić u centru pažnje
Fudbaleri Zrinjskog i Sloge podijelili su bodove u meču 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine - 1:1, a u centru pažnje meča u Modriči bio je glavni sudija Antoni Bandić.
02.03.2024. u 17:52
get url
text

Kontroverzni arbitar iz Gruda napravio je cirkus, posebno zbog odluke iz prvog poluvremena. U 32. minuti pomoćni sudija Damir Lazić signalizirao je da je jedan igrač

Zrinjskog igrao rukom (Jakovljević) na tridesetak metara od gola Mostara. Međutim, glavni sudija Bandić nije uvažio njegovu sugestiju. U TV prijenosu se moglo vidjeti da ni Laziću nije jasno zašto glavni sudija nije uvažio njegovu signalizaciju.

Bandić je u 73. minuti dosudio penal za Zrinjski, što je izazvalo buru protesta domaćih. U skoku su bili Mulahusejnović i Milanović, napadač gostiju je pao, a Bandić pokazao na bijelu tačku. Uslijedio je opći haos na terenu domaći, a sudija iz Gruda u zanosu je podijelio pet crvenih kartona (između ostalih trener gostiju Petrović i igrač Ćuže, Nikolić kod domaćih, te još neki predstavnici kluba sa klupe za rezervne igrače).

Prekid je trajao osam minuta, a nakon toga Bilbija je bio siguran sa bijele tačke za 0:1.

Treba naglasiti da je Sloga najbolje prilike imala u trećim minutama prvog u drugom poluvremena. U prvoj situaciji stativa je spasila goste, a u drugoj Marić je odbranio udarac Karača. Također, u 71. minuti zaustavio je sjajan pokušaj Vidića iz slobodnjaka.

I onda u sudijskoj nadoknadi Sloga stiže do izjednačenja, a nakon gužve pogodio je Grabež. 

Rezultati 

Igman - Široki Brijeg 1:0

Tuzla City - Zvijezda 09 2:0

Sloga - Zrinjski 1:1

Tabela

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.