open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Bordo tima
Radović o crvenom kartonu: Situacija je bila iscenirana od strane protivničke ekipe
Autor: Faktor
15.04.2024. u 17:32
get url
text
Slaviša Radović, fudbaler Sarajeva, oglasio se nakon crvenog kartona kojeg je "zaradio" sinoć u gradskom derbiju na Grbavici.
- Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje zbog jučerašnje utakmice. Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici - rekao je, pa dodao:
 - Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu. Želim pojasniti da je situacija bila iscenirana od protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja s moje strane. Ja ostajem predan vrijednostima koje definišu naš tim, a to je svakako fair-play na terenu i van njega.
Radović se i osvrnuo i na podršku koju je dobio od navijača Sarajeva.
- Vaša podrška mi znači mnogo i sa sigurnošću mogu reći da nikada ne bih uradio ništa što bi ugrozilo našu ekipu i strast prema igri - kazao je Radović.
Podsjetimo, prema zapisniku iz FSBiH objašnjeno je zbog čega je Radović "pocrvenio" u tunelu na poluvremenu.
- Radović Slaviša, tokom pauze: nesportsko ponašanje - udaranje igrača suparničke ekipe otvorenim dlanom u predio lica - objašnjeno je iz FSBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.