open-navfaktor-logo
search
Neredi Pod Bijelim brijegom
Oglasio se HŠK Zrinjski: Osudili nasilje, a potom prozvali "neodgovorne medije"
Faktor
14.04.2024. u 16:28
get url
text
FOTO: HŠK Zrinjski
Mostarski Zrinjski savladalo je jučer Velež sa 1:0 u gradskom derbiju koji je odigran na stadionu Pod Bijelim brijegom.
No, mrlju na fer i korektnu utakmicu na terenu bacili su navijači domaćeg tima koji su napravili nerede i sukobili se sa policijom.
Nakon svega oglasio se i HŠK Zrinjski čije saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.
- HŠK Zrinjski Mostar primoran je reagovati službenim saopćenjem nakon jučer odigrane utakmice Zrinjski - Velež (1:0).
Iako bismo trebali biti sretni i zadovoljni zbog četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu, odnosno još jednog trijumfa u gradskom derbiju, nažalost, dužni smo izraziti žaljenje zbog događaja nakon utakmice i kao što uvijek radimo, jasno osuditi svaki oblik nasilja te nedoličnog i destruktivnog ponašanja.
HŠK Zrinjski također želi jasno naglasiti da će i dalje, kao i uvijek do sada, nastaviti pozivati sve učesnike našeg klupskog fudbala na razum i mir, jer svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice.
Nažalost, u danima uoči jučerašnje utakmice tog pozivanja na razum i mir itekako je nedostajalo, pogotovo od strane neodgovornih medija koji su, iako su se povišene tenzije jasno mogle osjetiti, pokazali frapantnu razinu neprofesionalnosti. Naime, umjesto da su jasno osuđivali svaki oblik nasilja, što je normalno u cijelom civiliziranom svijetu, oni su isto to nasilje zapravo izravno i neizravno poticali!
Manjku profesionalizma svjedočimo i danas kada se opet potpuno neodgovorno i neistinito piše o jučerašnjim događajima. Smatramo vrlo manipulativnim i opasnim objaviti da su "navijači nakon posljednjeg sudačkog zvižduka preskočili ogradu i krenuli prema službenim prostorijama kluba", jer se tako u zabludu dovodi javnost koja može pogrešno zaključiti kako su navijači utrčali u teren s ciljem da napadnu igrače gostujuće ekipe, a što definitivno ne odgovara istini.
Naravno, deplasiranim smatramo i natpise kako Zrinjskom prijeti oduzimanje bodova, ali od medija kojima animozitet prema našem klubu raste kako rastu i naši uspjesi, ništa drugo ne možemo niti očekivati.
HŠK Zrinjski okreće se utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv FK Sloga uz još jedan poziv svim učesnicima našeg klupskog fudbala na razum i mir - saopćili su iz HŠK Zrinjski.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.