open-navfaktor-logo
search
Pravi maske od dresova
Mehmed Baždarević humanim gestom oduševio komšije u Francuskoj
Mehmed Baždarević, legenda sarajevskog Željezničara i bivši selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, oduševio je Francusku.
15.04.2020. u 09:13
get url
text

Meša je humanim gestom odlučio pomoći komšijama i starijim osobama.

Bivši selektor Zmajeva odlučio je kućnu izolaciju iskoristiti kako bi zajedno sa suprugom počeo praviti zaštitne maske koje dijeli komšijama.

U razgovoru za L'Est Republicain otkrio i jednu zanimljivost, a to je da maske pravi od dijelova dresa FK Željezničar.

- U mjestu u kojem živim ima dosta usamljenih ljudi koji ne mogu da nađu maske. Jedna gospođa mi je rekla da se ne usuđuje izaći van uopće zbog nedostatka maske. Nisam znao kako da je pronađen, ali rekao sam joj: "Ja ću se pobrinuti za to". Tada sam uz pomoć supruge napravio desetak maski koje smo odmah podijelili - rekao je Baždarević za L'Est Republicain, dodavši:

- Od čega sam pravio maske? Rezao sam dijelove dresa Željezničara, mog bivšeg kluba u BiH. Obloženi su medicinskom zaštitnom, gazom i dodao sam broj 10, srca i druge sitnice. Htio sam da napravim i jednu žuto-plavu od dresa Sochauxa, ali brzo sam shvatio da ustvari imam samo jedan dres ovog kluba u kolekciji.

Baždarević je također apelovao na ljude da se pridržavaju svih mjera kako bi u dogledno vrijeme mogli normalno živjeti kao prije.

- U životu morate znati dati neki stvari, posebno u ovom teškom periodu kroz koji prolazimo. Ovaj koronavirus je stvarno opasan, a ja potičem sve ljude da ostanu kući dok sve ne prođe - poručio je Baždarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.