open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Klafurić govorio o problemima pred gostovanje na Grbavici
Autor: Faktor
28.03.2024. u 20:06
get url
text
FOTO: fk velež
Fudbaleri Veleža sutra od 20 sati na Grbavici gostuju ekipi Željezničara u meču 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i fudbalu.
Duel je najavio trener Rođenih Dean Klafurić. 
- Pauza nam je dobrodošla. Napravili smo dva trenažna mikrociklusa i obnovili fizičke kapacitete. Naravno, uz to smo radili na taktici. Moram pohvaliti igrače za izvrstan pristup radu, posvećenost i profesionalnost. Stvarno su dobro odradili ove dane iza nas. 
Te utakmice nas sve vesele. To nam je dodatni motiv i izazov svima nama. Ne predviđam ništa jer nisam prognozer, nego trener. Idemo na pobjedu, kao i svaku utakmicu. Fokusiramo se na Želju. Veselimo se jer igramo na kultnom stadionu i što je to derbi koji traje već desetljećima. Naravno, svima nama je dodatni motiv igrati takve utakmice - kazao je Klafurić, pa nastavio: 
- Željo se pojačao, a i prije su imali jak kadar. Igraju puno organizovanije, disciplinovanije, taktički puno bolje u obje faze i dovelo ih je to do dobrih rezultata, pogotovo u derbiju protiv Sarajeva. Zapravo je čudno da se nalaze na tabeli tamo gdje jesu, jer po kvaliteti zaslužuju bolje - dodao je hrvatski stručnjak pa otkrio na koga neće moći računati sutra.
- Guliashvili je povrijeđen i još nije spreman. Vito Čaić ima upalu sinusa i, također, ne može trenirati - rekao je Klafurić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.