open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Klafurić: Nismo u krizi, postali smo lovina
Faktor
11.03.2024. u 21:06
get url
text
Dean Klafurić
Dean Klafurić
Dean Klafurić, trener Veleža, smatra da njegov tim nije u krizi, iako u 2024. godini ne zna za pobjedu u premijerligaškim mečevima.
Bod sa stadiona Rođeni u ponedjeljak je odnio Tuzla City. Završilo je 1:1, iako su Mostarci poveli već u prvom napadu na utakmici.
Hrvat na klupi Veleža priznao je da su gosti uspjeli taktički iznenaditi, naročito u prvom poluvremenu kada su zaigrali u sistemu koji u taboru Rođenih nisu očekivali.
- Prvo poluvrijeme je Tuzla izašla u drugačijem sistemu nego uobičajeno, sa tri igrača u zadnjoj liniji, što se pretvaralo u 5-4-1 defanzivno. Mi smo rano poveli, izgledalo je da ćemo utakmicu dovesti u svoj mlin, ali nije se dogodilo.
- Utakmica je prvo poluvrijeme bila otvorena, snažna vezna linija u smislu individualne kvalitete - Sušić, Mehanović, Kobiljar, svi su vrlo iskusni i kvalitetni igrači, jaki na lopti. Uzeli su nam prostor i vrijeme. Nismo se dobro adaptirali na sistem i adaptaciju igre Tuzle - kazao je Klafurić na konferenciji za medije, čestitavši gostima na prikazanoj igri, taktičkoj postavci i osvojenom bodu.
- Drugo poluvrijeme smo se bolje adaptirali, preuzeli inicijativu, skratili prostor, stvarali trokute i šanse. Ali, nismo zabili gol. Bili smo bliže pobjedi. Kad ne možeš pobijediti, onda je bitno da se ne izgubi - dodao je Klafurić.
Na pitanje da li njegov tim drma kriza, Klafurić je odgovorio:
- Nije kriza. Opet danas nismo izgubili. Nismo se uzdizali ni nakon velikih pobjeda, niti pravili euforiju. Tako ni sada ne radimo paniku. Protiv Veleža sada svi igraju s puno većim motivom. Postali smo lovina drugima. Jer, mislim da se i kolega slaže, da Tuzla City ovako igra svaku utakmicu, s ovakvim pristupom, mislim da bi bili u gornjem dijelu tabele.
- Sad i mi moramo napraviti iskorak, trebat će nam vremena da se prilagodimo. Radimo na tome. Ne gubimo baš tako utakmice, malo golova primamo. Mogu reći da teže postižemo golove iz stvorenih šansi.
Velež će u narednom kolu ponovo biti domaćin, a u goste im stiže Igman.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.