open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Klafurić čestitao igračima uprkos eliminaciji: Pljesak navijača govori sve
Autor: Faktor
14.03.2024. u 18:42
get url
text
Dean Klafurić
Dean Klafurić
Velež je nastavio sa slabašnim rezultatima u proljetnom dijelu sezone.
Rođeni su danas u revanšu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Mostaru poraženi od Širokog sa 3:2 i sa ukupnih 5:3 ostali bez trećeg uzastopnog plasmana u finala najmasovnijeg klupskog takmičenja.
- Pobijedili su u obje utakmice, rezultat govori sve. Čestitam svojim igračima na broju stvorenih šansi, ne samo u ovoj utakmici, nego i u drugom poluvremenu druge utakmice. Ganjali smo negativan rezultat, dominirali od početka bez obzira na to što je Široki poveo iz kontranapada. Vratili smo se, nismo odustali. Igrači su pokazali vjeru u sebe. Neće nam lopta u gol, to se vidjelo - impresije su trenera Mostaraca Deana Klafurića poslije meča.
- Pljesak navijača nakon dva poraza govori kako smo igrali. Imamo problem s realizacijom. Tako je to u fudbalu. To će se sve vratiti, okrenuti. To je fudbal, to je život - dodao je Klafurić.
Dino Skender, trener Širokog Brijega, čestitao je svojim igračima.
- Lavovski su iznijeli utakmicu. Ušli smo dobro, a onda nas je Velež pritisnuo. Od 0:2 došli su na 2:2 i teško smo živjeli. Na poluvremenu smo se resetrirali, napravili nekoliko zamjena. Nije bilo lako, junački smo iznijeli drugo poluvrijeme. Koliko god nas je Velež pritiskao na kraju smo uspjeli u namjeri, a to je da potvrdimo pobjedu iz Čitluka. Zaslužen prolaz. Čestitam i Veležu, mislim odlična utakmica za neztralne gledatelje, za nas malo stresnija - rekao je Skender.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.