open-navfaktor-logo
search
Novi selektor BiH
Kako je Sergej Barbarez, ne tako davno, govorio o preuzimanju Zmajeva: Danas je to završena priča, taj voz je prošao...
Faktor/N1/Sport Centar
17.04.2024. u 12:43
get url
text
Sergej Barbarez, bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ne dogodi li se čudo, u petak će biti predstavljen kao novi selektor Zmajeva.
Na klupi našeg nacionalnog tima naslijedit će Savu Miloševića, koji nije uspio odvesti naš tim na Evropsko prvenstvo u Njemačku.
Ne tako davno, krajem prošle godine, Barbarez je za N1 u emisiji Druga strana otkrio kako su male šanse da u budućnosti sjedne na klupu Zmajeva.
- I danas je reprezentacija emocija, malo manje nego prije. Sa rajom volim sjesti i komentarisati, to je uvijek prisutno. I moji komentari na društvenim mrežama su emocija, moram nešto reći. Svi smatraju da trebam više govoriti, ali ne želim govoriti o stvarima o kojima ne znam unutrašnjost.
Dosta toga se u nas nazire, ali moja riječ nema težinu koju bi trebala da ima da se neko nešto zapita. Onda se ne isplati trošiti energiju na te stvari i gdje ide. I zato smo tu gdje smo sada. Volim igru riječi i na mrežama sam premalo - kazao je Barbarez za N1, a potom dodao da su male šanse da ga vidimo na klupi BiH, uprkos tome što je upravo on želja navijača:
- Kod nas se sve veže za politiku, znamo kako stvari funkcionišu. Normalni ljudi ne mogu promijeniti situaciju koliko god željeli. I da bude normalno, ja neću biti nikada selektor. Taj voz je prošao, treba biti realan, nisam do sada nikada bio trener i ne trebam glumiti frajera.
Ja to mogu, skupio bih ljude koji to znaju i tako je bilo na razgovorima koje smo vodili, ali u životu to neću doživjeti da ovdje bude normalno u Savezu i politici. Nisam optimista. Ja sam oba puta kad sam pregovarao imao ljude koji su u stručnom dijelu bili iskusniji od mene - kazao je tada Barbarez.
I nešto ranije, u osmom mjesecu 2022. godine, bio se pomirio sa sudbinom da od selektorske fotelje nema ništa.
- Kada bi čovjek znao kako će se neke stvari završiti, onda ne bi ulazio u tu priču. Međutim, ja sam imao želju, volju biti dio toga, potpuno je nevažno u kojoj ulozi, ono četvrti pomoćni jer mislim da mogu pomoći.
Bio sam pun tog nekog entuzijazma, čak mislim da sam ljude u Savezu uspio malo pobrkati tako da kažem u njihovim razmišljanjima. Mislim da sam u oba slučaja i prvi i drugi put imao sjajnu ekipu koju sam planirao okupiti, ljude koji su vani, koji imaju iskustva, koji su pristali raditi sa mnom. Imali smo viziju, projekt, želju da napunimo stadion, ali eto. Nismo dobili priliku. Danas je to već završena priča - rekao je Barbarez tada u podcastu Sport Centar.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.