open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Jagodić nahvalio Bašića, pa poručio: Utakmice protiv sarajevskih premijerligaša uvijek donose dodatni motiv
Fudbaleri Sloge i Željezničara sutra će u Doboju od 15 sati, na stadionu Luke, odigrati zaostalu utakmicu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
19.09.2023. u 14:53
get url
text

Željo u Doboj dolazi nakon dva vezana poraza (Velež i GOŠK), dok je Sloga u prošlom kolu na svom terenu savladala Tuzla City.

Vlago Jagodić, trener Sloge, vjeruje da je upravo ova pobjeda donijela njegovom timu psihološki momenat koji ide njima u korist te naglašava kako na utakmica protiv sarajevskih premijerligaša donosi dodatni motiv.

- Mi bi bili sretniji da ne igramo ovu utakmicu sutra, ali takva je odluka bila i ovo je sada trenutno drugačiji momenat nego tada kada smo je trebali igrati. Nadam se da smo pobjedom nad Tuzla Cityjem napravili taj psihološki momenat u našu korist. Sigurno da svaka utakmica, a pogotovo protiv sarajevskih premijerligaša, donosi dodatni motiv - rekao je Jagodić koji je nakon toga nahvalio trener Željezničara, Nermina Bašića.

- Mladi kolega Bašić je izuzetno dobro krenuo i ovu sezonu. Napravio je dobre rezultate u evropskim utakmicama. Zgusnuti raspored im je uzeo mnoge energije. Sada su u svojim problemima u koje svi dođu. Sada razmišljaju nakon dva vezana poraza da im je ovo prilika da se izvade.

Međutim, mi igramo na svom terenu pred svojima navijačima i siguran sam da imamo snage i energije, da odigramo kvalitetno. Protiv Željezničara nije dovoljno odigrati borbeno, treba odigrati i kvalitetno. Trebamo spriječiti njigove dobre strane, a imaju i loše strane - rekao je Jagodić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.