open-navfaktor-logo
search
Gostovanje Zvijezdi
FK Sarajevo objavio ko će voditi ekipu umjesto Musemića, šta očekuje "novi šef"
Moj ostanak je bio isključivo u saglasnosti sa šefom, poručio je Dženis Ćosić
06.12.2019. u 15:40
get url
text

Fudbaleri Sarajeva otputovali su Stanišiće, gdje će boraviti do sutrašnjeg duela 19. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde 09 (utakmica se igra u Ugljeviku).

Iz kluba su objavili da će ekipu u ovom meču voditi Dženis Ćosić, pomoćnik doskorašnjeg šefa stručnog štaba Husreta Musemića, koji je smijenjen u ponedjeljak.

- Moj ostanak je bio isključivo u saglasnosti sa šefom. Potrudio sam se da pripremim ekipu na što je moguće bolji način. Fali nam osam, devet igrača, ali to ne treba da bude izgovor, niti bilo kakav alibi. Cilj je da se utakmica pobijedi i da se bar na neki način pokušamo iskupiti za igru u derbiju, te da odemo na pauzu u koliko, toliko boljem ambijentu. Osim četiri beka, falit će nam i dva stopera, što je sigurno jedan deficit, ali isto tako i prilika za igrače koji će dobiti šansu u ovoj utakmici, da pokažu šta mogu i da li se na njih može računati u narednom periodu - kazao je Ćosić za zvaničnu stranicu kluba.

Utakmica između Zvijezde i Sarajeva igra se u subotu na Gradskom stadionu u Ugljeviku s početkom od 13 sati, a sudit će je Zoran Grbić iz Prijedora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.