open-navfaktor-logo
search
Oglasio se kapiten
Edin Džeko utučen, ne zna ostaje li među Zmajevima: Pojedini su plakali u svlačionici
Autor: Faktor
21.03.2024. u 23:22
get url
text
Fudbalska A reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je večeras na zeničkom Bilinom polju u polufinalnom susretu baraža za plasman na EURO 2024 u Njemačkoj od selekcije Ukrajine sa 1:2.
BiH je tako definitivno propustila i posljednju šansu za plasman na EURO, dok će Ukrajinci u utorak navečer protiv Islanda igrati u finalu baraža.
Edin Džeko, kapiten Zmajeva, bio je utučen nakon poraza, a između redova prozvao je saigrača iz zadnje linije.
- Tužno je da smo gol primili na kontru. Ono što je njihovo najjače oružje i što smo izbjegavali cijelu utakmicu. U 70. minuti vidio sam nekoliko naših igrača koji su imali grčeve. To je dokaz da su momci dali maksimum. Zaslužili smo mnogo više - kazao je Džeko za BHT1 dodavši:
- Do 70-75. minute nisu nam šutnuli na gol. Šteta. Dali smo sve od sebe, odigrali jednu od boljih utakmica... Možda su nas izmjene poremetile. Nažalost, primimo dva naivna gola. Na centaršut ti igrač ne može zabiti gol ako si blizu, ali može ako gledaš let lopte. Ima dosta mladih igrača.
Momci su pokazali da imaju kvalitet. Šteta i za mlađe igrače, vidio sam da plaču. Zaslužili smo pobjedu, koja nažalost nije došla. Ako nastave ovako, to može biti još puno bolje.
Nastavlja li Džeko epizodu u reprezentaciji BiH?
- Ne znam, vidjet ćemo. Vruće glave ne bih da govorim nešto. Svi smo tužni, vidjet ćemo kad se prespava - kazao je Džeko.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.