open-navfaktor-logo
search
Prokockana prednost
Tri crne minute koštale Zmajeve: EURO ostaje san, Ukrajina preokretom pokorila Zenicu
Autor: S. S.
21.03.2024. u 22:44
get url
text
Fudbalskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine ugašeni su snovi da se mogu plasirati na EURO 2024 u Njemačkoj.
Zmajevi su večeras na stadionu Bilino polje u polufinalu play-offa poraženi od Ukrajine i to preokretom 1:2.
Najbolju šansu u prvom poluvremenu BiH je imala u 38. minuti. Kolašinac je krenuo u svoj karakterističan trk, odigrao dupli pas, ispala je ukrajinska odbrana, a na kraju je Džeko iz izgledne pozicije zapucao loptu kraj gola.
U 48. minuti malo je nedostajalo da Mudryk pobjegne našoj odbrani, Hadžikadunić je u posljednji trenutak izbacio u korner.
Zmajevi su poveli u 57. minuti. Mreža Ukrajinaca zatresla se poslije udarca Dedića. Zmaj je pogodio sa desne strane iz akcije kojoj je prethodio korner, zatim gužva u šesnaestercu. Dedić je dobio mnogo prostora, ciljao i pogodio. Pogodak je u konačnici knjižen kao autogol Matviyenka. Svejedno. Proključalo je Bilino polje.
Najopasniji Ukrajinac Mudryk probao je u 63. minuti izenaditi Šehića iz teške situacije, no bh. golman bio je na visini zadatka.
_DSC3206
1 od 4
left-arrowright-arrow
Amar Dedić, prinudno je morao napustiti igru zbog povrede u 67. minuti. Zaradio je ovacije s tribina. Umjesto Dedića u igru je ušao Eldar Ćivić i stao uz lijevu aut liniju, dok je Jusuf Gazibegović prekomandovan na desnu stranu.
Mudryk je u 77. minuti probao sa distance, Šehić je odbranio.
Veliku šansu da riješi pitanje pobjednika imao je Demirović u 83. minuti. Naš napadač je šutirao, a njegov udarac zaustavio je gostujući golman.
Umjesto 2:0, Ukrajinci su poravnali u 85. minuti preko rezerviste Yaremchuka. Pukla je naša lijeva strana, do Yaremcuka je stigao prizemni ubačaj, Šehić je bio nemoćan.
Novi hladan tuš na Bilinom polju viđen je u 88. minuti. Gosti su preokrenuli golom Dovbyka.
Iako je sudijska nadoknada iznosila osam minuta, bh. fudbaleri nisu se uspjeli oporaviti od šoka i kreirati neku opasniju situaciju pred golom gostiju.
Bio je ovo peti pokušaj bh. nacionalnog tima da se kroz baraž domogne velikog takmičenja. I peti neuspjeh. 
_DSC3206
1 od 13
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.