open-navfaktor-logo
search
Izjave iz Zenice
Prva reakcija Save Miloševića nakon tragedije protiv Ukrajine
Autor: Faktor
21.03.2024. u 23:09
get url
text
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
Lošim kvalifikacijama u kojima smo završili na pretposljednjoj poziciji, večeras smo "dodali" i tri crne minute koje su nas koštale plasmana na EURO.
Vodili smo, imali sve u svojim rukama, a onda je u igru ušao Yaremchuk. Prvo je u 85. minuti izjednačio, a tri minute kasnije asistirao je Dovbyku koji je pogodio za 1:2 i tragičan poraz Zmajeva.
Savo Milošević, selektor fudbalske A reprezentacije BiH, bio je utučen nakon utakmice. A kako i ne bi bio... Mogao je biti heroj, no sve je propalo za 200-injak sekundi. 
- Tih 80-85 minuta je bilo uredu. U ovom momentu nije se moglo očekivati više. Malo mi je žao momaka na način na koji smo primili dva gola. Da primimo dva gola iz kontranapada kada vodimo 1:0. Utjecalo je i to što su nam se povrijedila dva bitna igrača. Nemam ništa za zamjerim momcima. Na zalaganju, borbi, ali i kvalitetu. Nažalost, nije bilo dovoljno koncetrancije da to završimo. Dio krivice je na meni i stručnom štabu - kazao je Milošević za BHT1 dodavši:
- Ukrajina nije imala ni polušansu, a to znači da su momci taktički odradili stoprocentno. Bolje od ovoga nije moglo. Iz poraza se uči. Ako ništa, shvatit će da mogu. Ova ekipa može mnogo više. Momci su pokazali da mogu igrati na tom nivou. Ovo je bila utakmica na nivou Evropskog prvenstva.
Kakva je budućnost Zmajeva?
- Ova reprezentacija već ima šest, sedam, osam..., koji trebaju u budućnosti bidi kostur tima. Momci su to i večeras pokazali. Pokazali su i da imaju karakter, što je također bitno. Uspjeli su da ispoštuju na jednom visokom nivou. Poraz je bolan, ali iz ovoga se može nešto graditi - kazao je Milošević. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.