open-navfaktor-logo
search
Promjene na Koševu
Doktor Karabeg "preživio": Trojica ljekara napustila FK Sarajevo?
Već smo navikli da svaki prijelazni rok, ljetni ili zimski, donosi mnogo prometa i u Fudbalskom klubu Sarajevo.
20.12.2023. u 11:04
get url
text

Kroz koševsku svlačionicu posljednjih godina prodefilovalo je stotine znanih i neznanih fudbalera, a ove zime će uslijediti i promjene u medicinskom timu.

Kako piše Sport Centar, pozivajući se na izvore bliske FK Sarajevo, trojica doktora prvog tima napustila su klub proteklih dana.

- Radi se o dugogodišnjim doktorima tima sa Koševa. To su prof. dr. Adnan Hadžimuratović, mr. dr. Senad Maksić i dr. Dževad Vrabac.

Razloge napuštanja doktora nismo uspjeli saznati. Ono što znamo da su pored toga što su stručnjaci u svojoj oblasti medicine i veliki navijači FK Sarajevo - piše SCSport.

Sarajevo je u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH u ponedjeljak poraženo od Zrinjskog u Mostaru sa 0:2, a u zapisniku se kao doktor vodio prof. dr. Reuf Karabeg, koji je očito "preživio" nove promjene na Koševu.

Doktor Karabeg je prije utakmice protiv Zrinjskog na klupi Sarajeva posljednji put bio 28. oktobra, u 12. kolu PLBiH, kada je Sarajevo poraženo na gostovanju kod Sloge (0:3). Uz to, dr. Karabeg je i dugogodišnji doktor reprezentacije BiH.   

Treba naglasiti kako na zvaničnoj stranici FK Sarajevo, gdje je predstavljen medicinski tim, još stoje da su doktori Hadžimuratović, Vrabac i Maksić dio ovog tima. 

   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.