open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Bitka za bh. elitu: Osiguran TV prijenos duela Stupčanica - Sloboda
Faktor
14.04.2024. u 12:14
get url
text
FOTO: FK SLOBODA
Gradski derbi između Željezničara i Sarajeva, koji se igra na Grbavici od 20 sati, glavni je sporski događaj u našoj zemlji, koji će privući najveću pažnju javnosti.
Međutim, nešto ranije bit će odigran još jedan zanimljiv duel i to u drugom stepenu fudbalskog takmičenja u našoj zemlji.
Derbi 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine od 16.30 sati u Olovu će igrati Stupčanica i Sloboda. Gosti na stadion Danac dolaze kao lideri sa četiri boda prednosti ispred današnjeg domaćina. U slučaju pobjede Tuzlaci bi otišli na sedam bodova prednosti i jednom nogom bi zakoračili u PLBiH.
Gostima odgovara i remi, a eventualna pobjeda Stupčanice dodatno bi zakomplikovala za titulu u Prvoj ligi Federacije BiH koja donosi plasman u elitu.
Dobra vijest za sve ljubitelje fudbala je da je osiguran TV prijenos meča iz Olova. Utakmicu Stupčanica - Sloboda možete gledati na kanalu MYTV.
Utakmicu u Olovu sudit će Nihad Ljajić, arbitar koji je na A listi Premijer lige BiH, ali nema previše iskustva, jer je ove sezone sudio samo tri utakmice, a svaki put jedan od rivala je bila Zvijezda 09, ekipa koja je na začelju tabele.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.