open-navfaktor-logo
search
Saopćeni detalji
Zatražen pritvor za Delića: U Milinkovića ispalio više hitaca, pištolj u kafani predao bratu
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je od Okružnog suda u Istočnom Sarajevu određivanje pritvora za Stefana Delića, zvanog Kurda, osumnjičenog za teško ubistvo Miroslava Bate Milinkovića na Sokocu. 
13.06.2023. u 10:01
get url
text

Pored teškog ubistva, na teret mu se stavlja i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćilo je Tužilaštvo.

VEZANI TEKST - Akcija policije na Sokocu: Nakon teškog ubistva Bate Milinkovića privedeno 27 osoba

Kako se, uz navođenje inicijala aktera ovog događaja navodi u saopćenju, Delić je osumnjičen da je 7. juna oko 18 sati u neposrednoj blizini Spomen parka na Sokocu, nakon kraće prepirke sa Milinkovićem, iz vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja marke CZ M-70, kalibra 7,65 mm, ispalio više hitaca prema njemu, nanijevši mu povrede od kojih je preminuo.

Prethodno je Milinković zaustavio vozilo kojim je upravljao i u kojem se nalazio B. D. sa Sokoca. Radi se o vozilu "VW tiguan", sive boje, vlasništvo G. Đ. sa Sokoca. 

Kako se navodi u činjeničnom opisu, Milinković je izašao iz vozila i krenuo u pravcu Delića, koji je bio u društvu Saše Karadžića, nakon čega je Delić prema njemu odmah ispalio više hitaca. Milinković zatim bježi i također ispaljuje više hitaca prema Deliću, najvjerovatnije iz pištolja marke CZ 99, kalibra 9 mm, pogodivši ga tom prilikom u desno rame.

Potom se Milinković vraća do vozila, te usljed povreda nanesenih iz vatrenog oružja pada pored njega, dok se Delić, zajedno sa Karadžićem udaljava do ugostiteljskog objekta "Iceberg" u Glasinačkoj ulici. 

FOTO:Screenshot

Tu predaje pištolj bratu B. D., koji ga potom odbacuje u neposrednoj blizini ovog ugostiteljskog objekta. 

- Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoji opasnost da će osumnjičeni boravkom na slobodi imati priliku i utjecati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te s obzirom na način njegovog izvršenja i posljedice, to bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - naveli su iz Tužilaštva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.