open-navfaktor-logo
search
U toku su probe
Kamerni teatar priprema predstavu "Pomračenje mjeseca", premijera krajem maja
Autor: Faktor
09.04.2024. u 15:21
get url
text
FOTO: Kamerni teatar 55
U prostorijama Kamernog teatra 55 u toku su probe za novu predstavu "Pomračenje mjeseca", koju prema tekstu Vedrana Fajkovića režira Lajla Kaikčija.
- Najvažnije za ovu fazu rada je da vlada dobra atmosfera na probama. Uz smijeh i dobar humor vrlo ozbiljno se analiziraju i razrađuju likovi i situacije. S obzirom da se radi o komediji važno je zadržati s jedne strane fokus i koncentraciju, a sa druge strane neposrednost i žovijalnost - kazala je rediteljica Kaikčija. 
U predstavi igraju Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović, Vanesa Glođo, Dina Mušanović, Alban Ukaj, Nadine Mičić i Igor Skvarica.
- U novoj predstavi igram ženu u braku, majku dvoje male djece, staru pankerku čiji se život u jednom trenu pretvorio u jedan "težak ugarak negdje na dnu grudi". Zanimljivo i privlačno za igrati. Lajla, rediteljica predstave nas kroz igru i analizu provodi kroz sve slojeve komada, imam divne kolege, sjajne glumce kao partnere, tako da će meni biti dobro. Test pred publikom je još uvijek daleko, ali sigurna sam da će biti zadovoljni. Ovakav komad nisam gledala, nešto je novo barem na našim scenama - kazala je glumica Vanesa.
Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, scenografiju i kostimografiju će raditi Adisa Vatreš Selimović. 
Premijera predstave "Pomračenje mjeseca" je planirana za kraj maja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.