open-navfaktor-logo
search
Studio Teatar
Hit komedija na turneji u 18 gradova: "Državni lopov" slavi punoljetstvo
Komedija "Državni lopov" Studio Teatra iz Zenice slavi 18. rođendan. U čast punoljetsva ekipa Studio Teatra će napraviti turneju po Bosni i Hercegovini te u 18 različitih gradova izvesti 18 predstava.
22.08.2023. u 09:43
get url
text

Radi se o predstavi koja je svoje premijerno izvođenje imala 2005. godine i od tada do danas je izvedena više od 400 puta na scenama širom Evrope.

Predstave će biti odigrane u naredna tri mjeseca, a turneja započinje večeras u Trebinju u Gradu sunca na predivnoj sceni u Koloseum amfiteatru, sa početkom u 20.30 sati.

Nakon Trebinja, predstava igra u četvrtak u Brezi, a nakon toga slijede gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Donji Vakuf, Gornji Vakuf, Žepče, Busovača, Odžak, Jajce, Lukavac, Fojnica, Vareš, Orašje, Ljubuški, Brčko, Kakanj, Visoko i Goražde.

- "Državni lopov" je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavna varalica, a drugi "državni lopov", i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, ali kako to obično bude, našla se "rupa u zakonu" pa on brzo završi na slobodi. Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti, ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici - istakli su iz Studio Teatra.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.