open-navfaktor-logo
search
Modernizacija
Za Federalni hidrometeorološki zavod 27 miliona eura
Vlada FBiH je prihvatila informaciju Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) da, kroz saradnju s Meteo France International i Meteo France (Nacionalna meteorološka služba Francuske) priprema i razvija Projekat "Jačanje i modernizacija Federalnog hidrometeorološkog zavoda".
27.10.2021. u 13:43
get url
text

Podržala je i sve aktivnosti koje provodi FHMZ u saradnji s francuskim partnerom s ciljem postavljanja snažnih temelja i daljeg razvoja ambicioznog projekta fokusiranog na jačanje njegove infrastrukture i organizacije.

Projekt je primarno usmjeren na poboljšanje kvantitativnog i kvalitativnog monitoring sistema, te unapređenje upravljanja podacima uz korištenje najsavremenijih tehnoloških rješenja koje posjeduje Nacionalna meteorološka služba Francuske.

Okvirna vrijednost ovog projekta iznosi do 27.000.000 eura, a zahtijeva finansijsko učešće FHMZ-a od pet posto te vrijednosti, a preostalih 95 posto čine grant sredstva koja će osigurati MeteoFrance International s realizacijom projekta po sistemu "ključ u ruke", saopćila je Vlada FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.