open-navfaktor-logo
search
Osiguravanje kvoruma
Sjednica Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH prolongirana za 28. februar
Sjednica tijela Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, Komisije za sigurnost, bit će održana 28. umjesto 20. februara, kako je prvobitno bilo najavljeno.
16.02.2024. u 14:25
get url
text

Vijest  o promjeni termina objavljena je i na službenoj internet-stranici Doma uz obrazloženje da je razlog za prolongiranje "usklađivanje prisustva članova Komisije, a u cilju osiguravanja kvoruma".

Sjednicu ove komisije sazvao je, prvobitno za 20. februar, predsjednik tog tijela Dragan Mioković na press konferenciji Naše stranke održanoj 13. februara, kada je tema bila sigurnosna situacija u Tuzlanskom kantonu povodom dva slučaja femicida - ljetošnjeg nezapamćenog brutalnog stradanja Nizame Hećimović u Gradačcu i nedavnog svirepog ubistava u Tuzli kada je usmrćena Amra Kahrimanović.

Mioković je na press konferenciji kazao da će tema parlamentarne Komisije biti aktuelna sigurnosna situacija u Federaciji BiH zbog navedenih i svih drugih nemilih slučajeva iz proteklog perioda. Također je najavio da će sjednici Komisije za sigurnost prisustvovati i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak te direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić.

Nezavisno od ove komisije, prolongirana je u međuvremenu sjednica još jednog tijela Zastupničkog doma, Komisije za izbor i imenovanja. Predsjednik Mladen Bošković obavijestio je 14. februara članove da je to zasjedanje prolongirano - do daljnjeg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.