open-navfaktor-logo
search
Dom naroda
Sarajlić: SNSD i HDZ će predložiti amandmane, budžet BiH na čekanju
Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić kazao je uoči današnje hitne sjednice kako će SNSD i HDZ nametnuti određene amandmane na budžet zbog čega će se tekst budžeta koji je usvojen u Zastupničkom domu, a bude usvojen u Domu naroda, razlikovati i neće ga biti moguće objaviti u Službenom listu BiH.
21.07.2020. u 14:58
get url
text

- Prema mojim informacijama, ali i ranijim iskustvima, na Komisiji za finansije i budžet koja je u toku, SNSD i HDZ će nametnuti određene amandmane na budžet, a Dom naroda će neke od njih prihvatiti. Nakon toga, imat ćemo različite tekstove budžeta u Zastupničkom i Domi naroda te takav dokument neće moći biti objavljen uz Službenom listu. Nakon toga bit će neophodno usaglašavanje u oba doma, a potom kada se komisija usaglasi oko teksta, ponovo će morati zasjedati oba doma PSBiH - rekao je Sarajlić.

Dodao je da, prema njegovim pretpostavkama, "to bi značilo da od budžeta do daljnjeg nema ništa".

Istakao je i da će "oboriti i amandman Jasmina Emrića kojim se predviđa 450.000 KM iz budžeta za migrantsku krizu, što će opet napraviti razliku u tekstovima usvojenim u dva doma".

Dom naroda BiH danas je usvojio u prvom čitanju Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.