open-navfaktor-logo
search
Uhapšene dvije osobe
Detalji potjere u Banjoj Luci: Pijan skrivio nesreću, pa sa suvozačem bježao policiji
AUTOR: Faktor
02.05.2024. u 22:32
get url
text
Policajci iz Banje Luke jučer su uhapsili Z. B. iz Banje Luke, zbog počinjnih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru te Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini S. I. iz Banje Luke zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.
Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, sinoć oko 20.50 sati prijavljeno je da se u ulici Ivana Gorana Kovačića dogodila saobraćajna nesreća sa materijalnom štetom, te da je vozač pobjegao sa mjesta događaja. Utvrđeno je da je u nesreći učestvovao mercedes stranih registarskih oznaka.
- Policajci su taj automobil uočili na području grada, ali se vozač oglušio o naređenje da se zaustavi i nastavio bježati. Nakon kraćeg vremena, vozilo je zaustavljeno na magistralnom putu MI – 108 u mjestu Tunjice, a vozač i suvozač su izašli iz vozila i dali se u bijeg, oglušivši se opet o naređenje policijskih službenika. Ubrzo su sustignuti i uhapšeni oko 23.30 sati, pri čemu je utvrđeno da je Z. B. upravljao vozilom, dok je S. I. bio suvozač - saopćila je PU Banja Luka.
Z. B. je imao 1,15 promila alkohola u organizmu, a izvršenim provjerema utvrđeno je da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu 1.623 KM.
Utvrđeno je i da navedeno vozilo nije registrovano i da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake.
- Zbog navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od Z. B. je vozilo oduzeto, te će protiv njega nadležnom sudu biti podnešen izvještaj o počinjenim prekršajima. O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci – Odjeljenje za prekršaje - saopćili su iz policije.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.