open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo traži pritvor
Gruzijcu osumnjičenom za krađu dva miliona KM prijeti 15 godina zatvora
AUTOR: B. S.
17.05.2024. u 09:24
get url
text
Ulica u kojoj je opljačkana vlasnica mjenjačnice
Ulica u kojoj je opljačkana vlasnica mjenjačnice
Okružno javno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora Noei Tvalabeishviliju (41) iz Gruzije osumnjičenom za krađu dva miliona KM u Banjoj Luci. Na teret mu se stavlja krivično djelo teška krađa za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri do 15 godina. 
- Osumnjičeni je zajedno sa još tri nepoznate osobe, od neutvrđenog dana do 14. 5. 2024. godine u 16.22 sati, u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića, u Banjoj Luci, u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar zajedno i po prethodnom dogovoru, od oštećene J. Š. iz Banje Luke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke istrgli i ukrali torbe s  oko dva miliona maraka - saopćeno je iz tužilaštva. 
Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, bojazni da će sakriti ili uništiti dokaze, te zbog postojanja okolnosti koje upućuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače, da će ponoviti krivično djelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri do 15 godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice i što bi puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.