open-navfaktor-logo
search
Zasmetalo joj
Sanja Vulić traži odgovor od Ranka Debevca: Vidjela sam prepone daktilografkinji suda, jeste li vi to odobrili?
Predsjednica Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Sanja Vulić uputila je pitanje predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu o načinu odijevanja sudija i zaposlenika u sudu. 
25.10.2023. u 09:52
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik suđenje pretvorio u cirkusku predstavu, sutkinja ga zaustavila u tome

Naime, tokom izjašnjenja o optužnici predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, Vulić je primijetila daktilografkinju koja je, prema njenom mišljenju, bila neukusno obučena.

- Imajući u vidu da je dama, plave kose, daktilograf ili... Iz galerije gledano, desno sjedila, nosila bijelu suknju ispod koljena, ali sa dubokim šlicem do prepone, da li je taj modni detalj dubokog šlica bio na Vaše odobrenje kako stoji: "Predsjednik suda može dozvoliti određena odstupanja ako to zahtijevaju određene prilike" - navela je Vulić.

Milorad Dodik pred Sudom Bosne i Hercegovine odbio se izjasniti o krivici. Sud BiH protiv Dodika, te Miloša Lukića, vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a, u predmetu "Ukaz" potvrdio je optužnicu kojom ih tereti za nepoštivanje odluka visokog predstavnika u BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.