open-navfaktor-logo
search
Boravi u Moskvi
Predsjednik NSRS: Nenad Stevandić najavio potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi
Autor: Faktor
17.03.2024. u 18:36
get url
text
Nenad Stevandić
Nenad Stevandić
FOTO: SCREENSHOT
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, koji boravi u Moskvi, najavio je dogovore i potpisivanje sporazuma u ruskoj Dumi.
- Pripremam se da u ime Republike Srpske održim govor među svojim kolegama koji bi trebalo da napravi sliku između tradicionalnih odnosa i izazova modernog doba. Nadam se da neću nikoga razočarati - naveo je Stevandić na društvenoj mreži X.
Stevandić je istakao da "trebamo da budemo zahvalni za sprečavanje genocida kao termina koji se veže za naš narod i koji je trebao da bude značka koja bi uništava Republiku Srpsku, a koji je spriječen ruskim njet".
Naglasio je da u historiji rusko-srpskih odnosa nema međusobnih ratova, da je veoma sličan odnos prema porodici, prema tradiciji kao nečemu što će čuvati budućnost od dehumanizacije, prenosi RTRS.
- Ponosni smo na te odnose, oni su jako dugotrajni, sa velikim korijenom, i izdržali su mnoge historijske nevolje i nisu pokvarili dobre odnose među najstarijim slovenskim narodima, Srbima i Rusima, kao i među drugim slovenskim narodima - istakao je Stevandić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.