open-navfaktor-logo
search
Dva dana, dva stava
Platforma za progres: U subotu stali iza Majstorovića, danas ga disciplinuju
Platforma za progres pokrenula je disciplinski postupak protiv Željka Majstorovića, vijećnika u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, zbog nepoštivanja potpisanog obećanja da će glasati za kandidata Četvorke za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, saopćeno je iz ove političke stranke.
29.03.2021. u 17:01
get url
text

VEZANI TEKST - Platforma za progres brani Majstorovića: Bogićević najbolji izbor za gradonačelnika Sarajeva

- Na osnovu odluke Općinskog odbora Platforme za progres Centar, od gospodina Majstorovića je traženo da vrati mandat Platformi za progres i da na taj način pokaže da shvata moralne i političke posljedice svog postupka. Vijećnik je odbio preuzeti odgovornost i svojim medijskim istupima u ime Platforme za progres neovlašteno je izražavao stavove koji nisu u skladu sa zvaničnim stavom stranke. Osim toga, odbio je dalju saradnju i koordinaciju sa Općinskim odborom i organima stranke. Zbog svega navedenog, Predsjedništvo je donijelo ovu odluku.

Napominjemo još jednom da, iako ne podržavamo nepotizam i ne slažemo se sa prijedlogom kandidata za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, uvijek smo bezrezervno podržavali izbor gospodina Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. Zvanični stav Platforme za progres je bio u tom trenutku, a takav je i sada, da je gospodin Bogićević kandidat koji je, na osnovu autoriteta i integriteta koji uživa, morao biti izabran za gradonačelnika. Takve su upute date i našem vijećniku - saopćeno je iz Platforme za progres.

Samo prije dva dana Platforma za progres je u saopćenju za javnost stala iza Majstorovića.

- U svakom slučaju, glas Željka Majstorovića je bio samo jedan od osamnaest glasova koje je većina tvrdila da ima. I konačno, kada je imao priliku, Željko Majstorović je glasao za Bogića Bogićevića - naveli su u subotu iz ove stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.