open-navfaktor-logo
search
Uručene zahvalnice
Organizacija Žene SDA BiH na prigodan način obilježila 31. godišnjicu osnivanja
Bila je ovo prilika da se ukaže na značaj ženskoga aktivizma, artikulisanog kroz ovu organizaciju tokom više od tri decenije.
AUTOR: Faktor
08.04.2024. u 12:40
get url
text
Sa obilježavanja 31 godine aktivizma
Sa obilježavanja 31 godine aktivizma
Organizacija Žene SDA BiH je na prigodan način, zajedničkim iftarom i programom, obilježila sinoć 31 godinu od osnivanja, aktivizma žena SDA.
Skupu organizovanom povodom ovoga velikog jubileja prisustvovao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, profesorica Sebija Izetbegović, predsjednica organizacije Žene SDA Kenela Zuko, drugi izabrani zvaničnici SDA, kao i brojne članice organizacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz oe organizacije.
Bila je ovo prilika da se ukaže na značaj ženskoga aktivizma, artikulisanog kroz ovu organizaciju tokom više od tri decenije.
Predsjednik Izetbegović je, obraćajući se prisutnim, poručio da je srce SDA smješteno među ženama SDA, te da su žene vjerniji dio Stranke koji ne kalkuliše i koji daje impuls SDA.
- Moramo čuvati našu vjeru, naš ponos, naše dostojanstvo i tekovine borbe. Glavna tekovina je ta da smo ispravili svoju kičmu i što svakoga možemo pogledati u oči zbog naše viteške borbe od ’92. do ’95. I očekujem da žene budu te koje će pomagati da to tako ostane - kazao je Izetbegović.
Predsjednica Zuko je podsjetila na neke od značajnijih iskoraka i aktivnosti ove organizacije, naglasivši da će članice organizacije Žene SDA i u budućnosti svojim angažmanom raditi za dobro države i naroda.
- Protekli period bio je obojen ne samo izazovima, već i uspjesima, kojima se, nadam se, svi zajedno ponosimo. Zajedno smo organizovali zavidan broj aktivnosti kroz organiziranje tribina, okruglih stolova, sa različitim temama iz oblasti obrazovanja, socijalne politike, zdravstva, a akcenat je bio na porodici, njenom boljem statusu u društvu. Također smo jačali kapacitete članica, kroz seminare, edukacije. Principi našeg djelovanja u političkom životu bit će i dalje istrajnost, principijelnost, hrabrost - poručila je Zuko.
U okviru programa zaslužnim članicama organizacije Žene SDA uručene su zahvalnice. Također, iskazana je solidarnost sa narodom Palestine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.