open-navfaktor-logo
search
Jutros lišen slobode
Na Aerodromu u Sarajevu uhapšen Adnan Ćatić, povratnik sa ratišta u Siriji, sumnjiči se za terorizam
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili jednu osobu.
18.11.2023. u 11:13
get url
text

VEZANI TEKST - Na Aerodromu Sarajevo uhapšena jedna osoba, dovodi se u vezu sa terorizmom

Radi se o Adnanu Ćatiću, osumnjičenom za terorizam. Njegov povratak sa sirijskog ratišta preko Turske pratile su obavještajne i sigurnosne agencije što je rezultiralo hapšenjem.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić za Klix je kazao da se radi o osobi koja je povratnik sa stranog ratišta i da je učestvovao u organiziranju grupe ljude da bi vršili terorističke aktivnosti, a o svemu su upoznate sve nadležne agencije i institucije.

- Oprezan sam i zbog ljudi koji nam trebaju doći iz Gaze i tražim da se izvrše sve potrebne provjere da bi izbjegli bilo kakve neželjene događaje - rekao je Nešić Klixu.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "organizovanje terorističke grupe", "protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama" u vezi sa krivičnim djelom "terorizam", propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.